Kroma

Kroma A/S е компания създадена през 1915г. в Дания. Машините, производственото оборудване, системите за почистване и обработка на различни видове сладководни и соленоводни риби се използват в преработвателни предприятия позиционирани на всички континенти.c

Преди повече от 40 години Kroma A/S поставя началото на производство на машини и оборудване за преработка на риба, специализирайки се в преработката на пъстървови видове. В средата на 80 – те години, фирмата разработва и машина за преработка на скумрия, която притежава значителен дял от световните продажбите на мишини от този клас.

Производствената листа на Kroma A/S непрекъснато се разширява с разработката на нови машини, съоръжения и оборудване отговарящи на международните стандарти за безопасност на труда, качество и безопасност на храните.
Закупувайки машина за преработка от Kroma A/S, клиентите получават „надежден служител“ за години напред. И към момент в експлоатация са машини на фирмата доставени на клиенти в края на 70-те години.

„Бългериън Фиш Фармс“ ЕООД съвместно с Kroma A/S разработва цялостни концепции за технологични производствени процеси на предприятия за преработка на риба и рибни продукти. „Бългериън Фиш Фармс“ ЕООД съвместно с Kroma A/S създава производствени технологии за работата с машините, създадени от Kroma A/S като „градивни елементи“ за постигане на ефективно и високо качествено производство.